به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین جواد فخار طوسی، از کارشناسان حوزوی عرصه رسانه، شب گذشته، در سلسله جلسات نظریهپردازی با موضوع «نسبت رسانه و حاکمیت» که در مؤسسه فرهنگی فهیم قم برگزار شد، با اشاره به الگوی اداره رسانه در جامعه اسلامی، اظهار کرد: رسانه، مرکزی است که باید زیر نظر ولی فقیه اداره شود، چون بر مبنای اصل ولایت فقیه در حکومت اسلامی، ایشان عهدهدار سرپرستی امور جامعه هستند.
وی افزود: ضرورت تناسب مسئولیت با اختیار، دلیل دیگری بر عهدهداری مسئولیت رسانه در حکومت اسلامی توسط ولی فقیه است، چرا که بدون اختیار رسانه، ولی فقیه نمیتواند مسئولیت خود را به درستی انجام دهد.
این کارشناس حوزوی با بیان این که نظریه دیگری نیز وجود دارد که رسانه باید جدای از حاکمیت اداره گردد، خاطرنشان کرد: بنا به این نظریه که قائلین کمی نیز دارد، به دلیل ادله نهی از منکر، رسانه باید بر عهده نمایندگان و کارشناسان مردمی باشد که بدون سیاستهای حکومتی به اداره رسانه بپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین فخار طوسی، ترکیبی از دو نظریه پیشین را نظریه سوم در موضوع رسانه و حاکمیت دانست و بیان کرد: بنا به این نظریه، در سطح ملی، رسانه زیر نظر ولی فقیه باشد، ولی رسانهای نیز باید به صورت استقلالی وجود داشته باشد تا در صورت ضرورت نهی از منکر کند.
وی، با اشاره به نظریه چهارم این بحث، گفت: بنابراین نظریه که اعتقاد بنده نیز است، رسانه باید زیر نظر ولی فقیه اداره گردد، حتی نباید رسانه خصوصی نیز بدون سیاستهای حکومتی اداره شود.